Mittaus-, säätö- ja huoltotyöt - toimivan ilmastoinnin puolesta

Varsinaissuomalaiselta HK-tekniikalta saat ilmastoinnin huollot ja säädöt sekä mittaukset yli vuosikymmenen kokemuksella. Tarvittaessa saat myös viralliset asiakirjat tehdystä työstä HK-tekniikan iv-työnjohtajalta.

Ilmastoinnin tehtävänä on tuoda kotiisi tai työpaikallesi puhdasta ja raitista ilmaa ilman epäpuhtauksia. Ilmastointijärjestelmäsi painesuhde ja lämmönottokyky saattavat olla huonossa hapessa. Jos sisäilma on tunkkainen, on syytä ottaa yhteyttä HK-tekniikkaan jotta voit taas hengittää vapaasti.

Teemme myös ilmanvaihdon puhdistukset omakotitaloihin ja rivitaloihin asianmukaisilla laitteilla.

Mittaustyöt

HK-tekniikalta saat tarvittavat mittaustyöt ilmanvaihtojärjestelmän toimivuuden varmistamiseksi. Oli kyse uudesta ja vasta tehdystä ilmastointiasennuksesta tai järjestelmän tarkistuksesta. Ilmanvaihdon työnjohtajalla on tarvittavat välineet kuten kuumalanka-anometri, painesondi ja pitot-putki käytössään.

Säätötyöt

Kunnollisen ilmanvaihdon takeena ilmastointijärjestelmän pitää olla oikein säädetty. Huonosti säädetty ilmanvaihto aiheuttaa muun muassa vetoa ja seisovaa huoneilmaa samanaikaisesti. Kunnollisen säätötyön avulla ilmanvaihto tasapainotetaan. Tällöin myös lämpötilojen erot huoneiden välillä häviävät.

Huoltotyöt

Kaikki ilmastointilaitteistot tarvitsevat huoltotyötä. Huoltotyöt ovat välttämättömiä jotta mikrobit eivät leviä eikä kosteutta keräänny järjestelmään. Jos epäilet kotisi ilmanlaadun huonontuneen tai rakennuksen ilma on tunkkainen, huoltotyö on paikallaan. Huollon tarpeessa oleva ja likainen ilmastointijärjestelmä on terveydellisten haittavaikutusten lisäksi haitallinen järjestelmälle lämmönottokyvyn ja epätasaisen toiminnan osalta.